Markiezen

Markiezen vormen een doeltreffende én stijlvolle aanvulling op uw woning. Dat komt doordat zij niet alleen functioneel zijn als zonwering, maar bovendien zorgen voor een nostalgische en exclusieve uitstraling. Markiezen geven daardoor net dat beetje extra sfeer aan uw woning en het aangezicht. Bij vrijstaande woningen kleden zij vaak de woning af. Markiezen zijn natuurlijk ook prima te plaatsen bij twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen. Vanzelfsprekend kiest u zelf de kleur en het motief van het doek. Fijne bijkomstigheid is overigens dat een markies nauwelijks duurder hoeft te zijn dan een gewoon zonnescherm.

Bescherming

Markiezen zorgen ervoor dat de zon niet door het raam naar binnen schijnt, waardoor het op een hete zomerdag lekker fris blijft binnen. Markiezen bieden u altijd een optimale bescherming tegen de zon, uit welke hoek deze ook schijnt. Daarnaast kunt u ook heerlijk in de schaduw zitten onder een markies. Markiezen zijn aan de zijkanten dicht, wat zorgt voor extra thermisch comfort en beslotenheid. Wist u trouwens dat u markiezen zelfs in de winter gewoon buiten kunt laten hangen? Inmiddels is de techniek dermate verbeterd dat een markies wel tegen een stootje kan. Het doek is niet alleen bestand tegen UV-stralen, maar ook tegen schimmel. Wanneer markiezen netjes zijn ingerold, kunnen ze de Nederlandse winters probleemloos doorstaan.

Bediening

U kunt zelf kiezen hoe u de markiezen bedient. U kunt met een band aan de buitenkant van uw woning de markies laten zakken, maar deze band eveneens aan de binnenkant van de muur laten plaatsen. Zo kunt u de markies van binnenuit laten zakken. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen de markies elektronisch te laten zakken of zelfs met een afstandsbediening.