Rolluiken

Steeds meer consumenten kiezen voor het plaatsen van rolluiken. Rolluiken zijn een prima middel om de zon te weren, te isoleren tegen de kou én beveiliging te bieden. Op warme zomerdagen houden rolluiken de zon buiten, waardoor het in huis lekker koel blijft. Maar op een koude winterdag houden rolluiken de kou juist buiten. Om deze reden zijn rolluiken enorm energiezuinig, zodat u bespaart op uw energierekening en de kosten vanzelf weer terugverdient. Daarnaast weren rolluiken zowel geluid als insecten. Houdt u er niet van dat mensen van buiten steeds naar binnen kijken? Ook dat probleem kan worden opgelost. Een rolluik bestaat namelijk uit een omlijsting van uw raam of deur, waartussen sterke aluminium lamellen zitten die in horizontale richting bevestigd zijn. Hierdoor wordt een soort pantser om uw raam of deur gevormd.

Rolluiken zijn tegenwoordig in vele kleuren verkrijgbaar en de kasten waarin de rolluiken verdwijnen zijn er in allerlei vormen en uitvoeringen. U kunt dus altijd de rolluiken aanpassen aan uw wensen en woning.

Soorten rolluiken

U heeft de keuze uit drie soorten rolluiken:

Voorzetrolluiken
Een voorzetrolluik wordt niet direct tegen de muur of het kozijn geplaatst. De rolluiken staan altijd een stukje van het raam af, zodat men het raam ook open kan zetten wanneer het rolluik dicht is.

Opbouwrolluiken
Bij een opbouwrolluik is de kast waarin het rolluik opgerold zit aan de buitenkant zichtbaar.

Inbouwrolluiken
Deze komt u vooral tegen in nieuwbouwwoningen; de rolluiken zitten namelijk ingebouwd in de muur. De kast waarin een opgerold rolluik zit, is aan de buitenzijde dus niet zichtbaar.

Bediening rolluiken

Rolluiken zijn tegenwoordig erg gemakkelijk te bedienen. Met één druk op de knop gaan de rolluiken automatisch en volkomen geruisloos open of dicht, dankzij de verbeterde motoren en de steeds beter geïsoleerde behuizing.