Zonneschermen

Bij zonneschermen wordt een onderscheid gemaakt tussen knikarmschermen en uitvalschermen.

Knikarmschermen

Een knikarmscherm wordt horizontaal van uw gevel uitgerold en heeft knikarmen aan beide kanten, die in de breedte met het zonnescherm meelopen. Knikarmschermen ook vaak terrasschermen genoemd, kunnen worden gebruikt boven een terras of over een achterplaats. Een parasol is zo niet nodig omdat u gewoon onder uw knikarmscherm kunt zitten. Een groot voordeel van dit scherm is dat deze horizontaal blijft, wat ten goede komt van uw zicht en de lichtinval. Het verschil met uitvalschermen is dat knikarmschermen groter van oppervlak zijn en recht van de gevel weglopen. Ze worden daarom vaak gebruikt aan de achterzijde van woningen. Omdat de knikarm hoger gemonteerd zit, zit u niet zoals bij uitvalschermen met de lage armen. Het looppad blijft hierdoor vrij. Daarnaast loopt het knikarmscherm natuurlijk rechter weg, waardoor een groter gedeelte overdekt kan worden. Knikarmschermen hebben ook een wat chiquere uitstraling.

Uitvalschermen

Een uitvalscherm is een betaalbare oplossing voor het weren van de zon. Er zijn vele montagemogelijkheden, zodat er voor uw woning altijd een passende oplossing is. Door de grote verscheidenheid in armen en bedieningsmogelijkheden zijn ze voor alle toepassingen bruikbaar. Ook zijn uitvalschermen bij uitstek geschikt als zonwering op balkons en als aanvulling op knikarmschermen op hogere verdiepingen. Een uitvalscherm wordt daarom veel gebruikt bij huurwoningen en flats. Woningen `op de grond` hebben bijna nooit een uitvalscherm omdat daarbij de armen onderaan de gevel zitten. Uitvalschermen zijn zowel handmatig als elektrisch te bedienen. Door de grote variatie aan materialen en stoffen is er voor elk budget een geschikt uitvalscherm te vinden.

Bediening knikarmschermen en uitvalschermen

Uitvalschermen zijn te bedienen middels een band- of koordbediening die oprolt in een gesloten kast. Deze wordt buiten gemonteerd. Ook kunt u kiezen voor een zogenaamde monocommandobediening door middel van een tandwiel met directe overbrenging, die ook buiten wordt gemonteerd. Elektrische bediening is eveneens mogelijk. Vraag uw leverancier naar de mogelijkheden!